Alejandro Morant s’enfronta a la petició de destitució

Polèmica per les declaracions en xarxes socials del vicepresident de la Diputació d’Alacant

Captura d’imatge de la portada de Twitter d’Alejandro Morant, 5 de setembre de 2018
Captura d’imatge de la portada de Twitter d’Alejandro Morant, 5 de setembre de 2018
05 de setembre 2018 - 15:25

S’estrena curs polític a la Diputació d’Alacant amb la polèmica per les declaracions en xarxes socials del vicepresident de la institució, Alejandro Morant, en què apostava per deportacions massives de migrants. Alejandro Morant ha d’enfrontar la petició de destitució que han iniciat els grups de l’oposició en la Diputació d’Alacant. 

Alejandro Morant, que també és l'alcalde de Busot, s’ha hagut d'enfrontar al ple que es va convocar el 4 de setembre per a reprovar-lo per unes declaracions en xarxes socials. En aquestes comunicacions, que va divulgar en el seu compte de Twitter a començaments d’agost, el vicepresident es mostrava favorable a les deportacions massives de migrants. Posteriorment, Morant va reafirmar aquesta informació en un mitjà de comunicació.

Gerard Fullana, portaveu de Compromís ala Diputació d'Alacant, considera aquestes declaracions com a racistes i xenòfobes. Per això demana que es vote la destitució de Morant i sol·licita al president de la Diputació, el també popular César Sánchez, que exercisca les seues competències com a nou secretari de Transparència del Partit Popular, i destituïsca Morant. La iniciativa de la formació nacionalista inclou una proposta perquè la Diputació d’Alacant duga a terme una campanya contra el discurs antimigratori dels sectors de l’extrema dreta.

Alejandro Morant ja ha rebut l’expedient que li ha obert el Comité de Drets i Garanties del partit. El vicepresident disposa ara de 9 dies per a presentar-hi al·legacions i disculpar-se públicament si vol evitar sancions per part d’aquest òrgan disciplinari del Partit Popular.

També et pot interessar

stats