Alcaldes valencians demanen més inversions al govern espanyol per a fer front a les desfetes de la borrasca Gloria

Assenyalen que els desperfectes existents a les platges són molt majors dels quantificats pel Ministeri per a la Transició Ecològica.

L'alcalde de Bellreguard, Álex Ruiz, i el del Mareny de les Barraquetes, Jordi Sanjaime, en 'Les notícies del matí'
L'alcalde de Bellreguard, Álex Ruiz, i el del Mareny de les Barraquetes, Jordi Sanjaime, en 'Les notícies del matí'

Més implicació per part del govern espanyol i un compromís ferm perquè hi haja les inversions necessàries que ajuden a pal·liar els efectes de la borrasca Gloria a les costes valencianes. És el que demanen els alcaldes dels municipis afectats, entre ells, el de Bellreguard, Álex Ruiz, i el del Mareny de les Barraquetes, Jordi Sanjaime, que en una entrevista en Les notícies del matí han comentat la necessitat que l’administració central es reunisca amb totes les parts afectades.

“L’única administració que ha estat present a Bellreguard ha sigut la Diputació de València”, ha assenyalat Álex Ruiz, alcalde del municipi de la Safor. Per la seua banda, l’edil del Mareny de les Barraquetes, Jordi Sanjaime, ha comentat que “caldria que hi haguera un debat entre totes les administracions afectades, he trobat a faltar una reunió amb els municipis afectats”.

Canvi en el model o respectar el construït?

Ara bé, sobre quina ha de ser l’estratègia que s'ha de seguir per a reconstruir la costa valenciana, els dos alcaldes difereixen en les postures. Mentre el de Bellreguard aposta per un canvi complet del model urbanístic, el del Mareny de les Barraquetes creu que s’ha de respectar el que ja està construït. “Els passejos de formigó no són sostenibles ni compatibles amb la natura”, ha assenyalat Álex Ruiz. “Caldrà arreglar el que ja està fet, vivim del turisme”, ha apuntat per la seua banda Jordi Sanjaime.

En el que han coincidit els dos alcaldes és en el fet que consideren que els desperfectes a les platges valencianes per la borrasca Gloria són més que els quantificats pel Ministeri per a la Transició Ecològica, per la qual cosa han demanat més inversions per a ajudar, no només perquè la zona recupere el seu estat anterior al temporal, sinó per a millorar i previndre els efectes de futures tempestes.

“Perquè es facen una idea, Gandia xifra en tres milions d’euros els danys només en aquest municipi, mentre que el Ministeri ha calculat en nou milions euros les ajudes a tota la província de Valencia”, ha conclòs l’alcalde de Bellreguard.

També et pot interessar

stats