Els alcaldes de la Plana Baixa demanen a Puig protecció per al sector citrícola

Abans d'iniciar el seminari de Montanejos, els membres del Consell han visitat diferents pobles de les comarques del nord.

Els alcaldes de la Plana Baixa demanen a Puig protecció per al sector citrícola
Els alcaldes de la Plana Baixa demanen a Puig protecció per al sector citrícola

Després de la celebració del ple de Consell a Borriana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit amb els alcaldes de la Plana Baixa per a conéixer les necessitats d'aquests municipis. Sobre la taula hi havia molts temes i preocupacions, com ara les plagues de mosquits. En aquest sentit, Puig ha indicat que les tres administracions, ajuntaments, diputacions i Generalitat, han de treballar conjuntament per tal d'erradicar aquest problema. 

Una altra de les qüestions que preocupa els edils de la Plana Baixa és la protecció del sector citrícola. En aquest sentit, el president del govern els ha explicat que, ahir, durant la visita a Brussel·les, ja va traslladar la seua preocupació a la comissària europea de Comerç Internacional, Cecilia Malmström, a qui va demanar que s'intensificaren els controls als cítrics procedents de Xipre i al port de Rotterdam, per on entra la major part dels cítrics estrangers. Puig ha tornat a repetir que per tal de fer front amb garanties al futur acord entre la Unió Europea i Mercosur és imprescindible crear un lobby citrícola valencià per a ser "forts" dins d'Europa.

Mentre el cap del Consell es reunia amb els edils, la resta de membres del Consell han aprofitat per a visitar alguns pobles de les comarques de Castelló. El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat el municipi de Cirat per a conéixer les polítiques de treball del programa Labora. 

Per la seua banda, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anat a Cortes d’Arenós i s’ha reunit amb l’alcalde del municipi, Rafael García, mentre que  el conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha visitat Argeleta.

A Vilamalur, la consellera de Participació, Transparència i Cooperació, Rosa Pérez Garijo, ha pogut vore les trinxeres de la Guerra Civil.

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha visitat el consultori de Montant, que ha sigut reformat. I a Fanzara, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha pogut vore el carril ciclista i de vianants de la CV-194. 

Així mateix, a la Pobla d'Arenós, el vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb l’alcalde Juan Piñara per a conéixer les necessitats de la població en matèria d'habitatge.

Per últim, a Vallat, la consellera d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, Carolina Pasqual, ha visitat la central hidroelèctrica d’aquesta població.

També et pot interessar

stats