Alberto Garzón, Irene Montero i Pablo Iglesias entre els ministres del nou govern

Ja s'ha conegut que hi haurà tres vicepresidències, i quatre ministres seran del grup d'Unides Podem.

Alberto Garzón, Irene Montero i Pablo Iglesias entre els ministres del nou govern.
Alberto Garzón, Irene Montero i Pablo Iglesias entre els ministres del nou govern.

El pròxim dimarts 7 de gener, Pedro Sánchez serà, previsiblement, investit com a president del govern en la segona volta de votacions. Tanmateix, el govern de coalició va prenent forma i ja s'han confirmat alguns futurs ministres.

Així, després de les negociacions, Unides Podem comptarà amb quatre ministeris. Irene Montero, estarà al capdavant del Ministeri d'Igualtat, que deixarà d'estar en mans de Carmen Calvo, que continuarà com a vicepresidenta política.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, serà el vicepresident d'Afers Socials, un anunci que contradiu la renúncia que va fer el passat juliol, durant la negociació fallida de les anteriors eleccions, abans del 10-N, a entrar en el Consell de Ministres. L'actual titular d'Economia, Nadia Calviño, continuarà al capdavant d'aquest ministeri, que a més tindrà rang de vicepresidència, segons va anunciar Pedro Sánchez en el debat electoral del 4 de novembre.

Per la seua banda, el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, serà titular del Ministeri de Consum, assumirà les competències de joc, que fins ara estaven en Hisenda, i les de consum, que depenien de Sanitat. Yolanda Díaz, militant d'Esquerra Unida, serà ministra de Treball.

Un altre nom confirmat és el del sociòleg, economista i professor universitari Manuel Castells, que estarà a càrrec del Ministeri d'Universitats, una matèria que se separaria de l'actual cartera de Ciència.

Presumiblement, continuaran en el seu càrrec María Jesús Montero, Fernando Grande-Marlaska i José Luis Ábalos.

La vicepresidència segona d’Afers Socials tindrà la seu fora de Moncloa

La vicepresidència que assumirà el líder de la coalició d'Unides Podem, Pablo Iglesias, tindrà seu pròpia fora del complex de la Moncloa, i en dependran els quatre ministeris que correspondran a la seua formació, així com dues o tres secretaries d'Estat.

L'organigrama del primer govern de coalició ja està tancat, però la comunicació oficial no es farà fins que Sánchez siga reelegit en la segona votació de la sessió d'investidura del dia 7 de gener.

També et pot interessar

stats