Alberto Garzón adverteix sobre les resolucions contra la monarquia

El líder d’Esquerra Unida demana blindar els drets dels ciutadans.

Alberto Garzón en l’Assemblea Politicosocial, hui a Madrid
Alberto Garzón en l’Assemblea Politicosocial, hui a Madrid / Kiko Huesca (Efe)

Alberto Garzón, coordinador general d’Esquerra Unida, ha intervingut hui en l’àmbit del màxim òrgan de direcció del partit, l’Assemblea Politicosocial. Ha recordat que l’acord pressupostari amb el govern de Pedro Sánchez ha de reforçar el dret a la llibertat d’expressió a Espanya, però sobretot es mantindran alertes amb l’objectiu que es blinden els drets dels ciutadans i la reversió de les retallades. També ha fet referència a la decisió del Tribunal Suprem sobre els impostos d’actes jurídics documentats que estan vinculats a un crèdit hipotecari.

El líder de la formació ha reiterat que l’acord d’Esquerra Unida sobre pressupostos amb el govern inclou la modificació del Codi Penal, en el qual es regulen els delictes d’ofensa als sentiments religiosos i d’injúries a la corona.

Pel que fa al recurs que vol presentar el govern per a impugnar la reprovació al rei al Parlament de Catalunya, Garzón ha assenyalat que és un error, i que si es fa efectiu s’estarà tirant més llenya al foc en el conflicte català. De fet, creu que si va endavant, seran molts els ajuntaments catalans els que també reprovaran el rei, en una autèntica allau.

També et pot interessar

stats