Alberto Català esquiva les preguntes sobre el forat de Fira València

L'expresident de Fira València es desvincula del deute de 1.000 milions d'euros que va acumular la institució.

Alberto Català, expresident de Fira València, en la comissió d'investigació de les Corts
Alberto Català, expresident de Fira València, en la comissió d'investigació de les Corts / À Punt Notícies

Alberto Català, qui va ser president del Comité Executiu de Fira València des de 1999 fins a 2013, defuig la majoria de preguntes de PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans durant la seua segona compareixença a les Corts en la comissió que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana.

Català nega haver rebut directrius de partits polítics durant els més de tretze anys en què va estar al capdavant de la gestió de la fira. Assegura que la seua relació amb els dirigents populars ha sigut "de cordialitat, amabilitat i de relació institucional".

Aclarir el per què de la contractació de Fira València amb la trama Gürtel, a través de la seua filial valenciana, Orange Market, ha sigut un dels altres objectius de la sessió de hui. Català afirma que treballaven amb Orange Market perquè l'empresa "era la millor" en màrqueting i diu que no recorda per què la societat d'Álvaro Pérez s'encarregava de la selecció de personal, ni per què les obres de les contínues ampliacions de les instal·lacions de la fira acabaren sumant sobrecostos milionaris. L'expresident de Fira València considera la seua relació amb Francisco Correa estrictament professional: "Correa no ha manat en la institució i només era un proveïdor".

La comissió es reprén esta vesprada, a les quatre i mitja. Hi compareixerà José Luis Ábalos, exregidor de l'Ajuntament de València i actual secretari d'Organització del PSOE.

També et pot interessar

stats