Alacant crea una comissió d’investigació per a aclarir les responsabilitats polítiques del cas Brugal

El PSPV, Unides Podem i Vox impulsen la creació de la comissió, que aconsegueix eixir endavant amb l’abstenció del PP i Cs.

Expedients judicials del cas Brugal, en una imatge d'arxiu
Expedients judicials del cas Brugal, en una imatge d'arxiu / À Punt

L’Ajuntament d’Alacant constituirà una comissió d’investigació per a establir responsabilitats polítiques que es puguen derivar del presumpte tripijoc del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que investiga la peça separada del cas Brugal, en el qual estan imputats els exalcaldes populars Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi. La comissió, presentada per Compromís ha prosperat amb els vots del PSPV, Unides Podem i Vox i l’abstenció del PP i Ciutadans.

La formació taronja va presentar la moció després de l’acord establit entre l’empresari Enrique Ortiz i la Fiscalia, i la resta d’acusacions, pel qual Ortiz accepta dos anys de presó i el pagament d’una multa de quasi 900.000 euros per corrupció d’autoritats, tràfic d’influències, així com de ser cooperador necessari per a un delicte continuat de prevaricació.

El portaveu de Compromís, Natxo Bellido, ha defensat aquesta comissió argumentant que, malgrat que no hi ha hagut judici, es coneix prou per a investigar una època en la qual Ortiz “ho va acaparar tot”. Bellido ha recordat les “poques veus valentes” que van denunciar els fets “en l’època de plom” i de les “majories de silenci”.

Fracassa la d’analitzar els prejudicis econòmics

En canvi, una moció que demanava crear una comissió per a avaluar el cost per a la ciutat del presumpte tripijoc no ha prosperat, l’han rebutjada el PP, Ciutadans i Vox. El PSPV s’ha abstingut i Compromís li ha donat suport.

El regidor d’Urbanisme, l’expopular ara en Ciutadans Adrián Santos, ha lamentat que en plena crisi sanitària l’oposició la plantege. Santos creu que la proposta pretén “connectar el ventilador” i tractar “d’enterbolir” el treball de la corporació actual. El regidor de Ciutadans ha acusat l’oposició de no estar “pendents dels problemes reals de la ciutat” i, en canvi, estar-ho de “fets de fa 10 anys”.

La portaveu del PP, María del Carmen de España, ha qualificat la proposta de “contrasentit” i ha acusat l’oposició de creure’s “l’Inspector Gadget” per intentar aclarir fets de fa deu anys i de fer demagògia i “intentar esguitar”.

També et pot interessar

stats