Alacant aprova el pressupost del 2020 amb l'abstenció de Vox i el rebuig de l'esquerra

La corporació disposarà de 261.997.771,58 euros, un 1,68% més que els comptes del 2019.

Edifici de l'Ajuntament d'Alacant
Edifici de l'Ajuntament d'Alacant / Europa Press

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat de manera definitiva el pressupost municipal per al 2020, que ascendeix a 261.997.771,58 euros, un 1,68% més que el del 2019. La planificació econòmica proposada per l'equip de govern local, format pel Partit Popular i Ciutadans, ha prosperat per majoria simple, amb catorze vots a favor, gràcies a l'abstenció dels dos regidors del Grup Municipal de Vox en un ple de caràcter extraordinari celebrat de manera telemàtica.

Per la seua banda, els tretze edils del PSPV-PSOE, Unides Podem i Compromís han votat en contra, malgrat que els socialistes i la coalició valencianista es van abstindre en el debat d'aprovació inicial, el 30 de març passat. En aquell moment van argumentar que no s'oposaven al projecte pressupostari del PP i Cs per una qüestió de responsabilitat institucional.

En aquesta ocasió, els tres partits que conformen l'eix progressista han incidit en la pèrdua de confiança respecte de les promeses de negociació i de voluntat de diàleg manifestades per l'alcalde, Luis Barcala (PP), a l'hora d'abordar les pròximes modificacions de crèdit, amb les quals es pretén incloure mesures per a afrontar la reactivació econòmica de la ciutat.

També et pot interessar

stats