Alacant aprova l'ordenança que regula l’ús de patinets elèctrics

L’ordenança rebaixa la velocitat màxima de 30 a 25 km/h i recomana tindre assegurança.

Alacant aprova l\'ordenança que regula l’ús de patinets elèctrics
Alacant aprova l'ordenança que regula l’ús de patinets elèctrics

El ple de l'Ajuntament d'Alacant ha aprovat de manera provisional la nova ordenança que regula l'ús de vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics.

L'ordenança ha tirat avant amb els vots a favor del PP, Ciutadans, PSPV i Vox, i l'abstenció d’Unides Podem i Compromís.

La normativa local redueix la velocitat de 30 a 25 km/h, excepte als carrils bici, on no es podrà passar de 20 km/h, i es recomana tindre contractada una assegurança de responsabilitat civil. A més, fixa un límit de velocitat de 6 km/h per a mitjans no considerats vehicles, com per exemple patins o monopatins.

Ordenança sobre animals

Així mateix, la corporació ha aprovat l'ordenança municipal sobre tinença, benestar i protecció dels animals. La nova norma ha comptat amb els vots a favor del PP, Ciutadans i Vox i amb el pronunciament en contra de PSPV, Unides Podem i Compromís.

La nova norma prohibeix la instal·lació de circs amb animals i les atraccions firals amb animals lligats a qualsevol mena de carrusels o similars. Així mateix, l'ordenança assenyala que “excepte en aquelles expressament autoritzades per a gossos, queda prohibit l'accés de tota mena d'animals a l'arena de les platges durant tot l'any”.

També et pot interessar

stats