Els ajuntaments del Baix Segura emprenen mobilitzacions contra el decret del plurilingüisme

Impulsen una iniciativa parlamentària popular per a demanar la modificació o la derogació de la normativa educativa que entra en vigor el setembre.

Alcaldes i regidors d’Educació del Baix Segura han assistit a la reunió a Callosa del Segura
Alcaldes i regidors d’Educació del Baix Segura han assistit a la reunió a Callosa del Segura / À Punt NTC

Alguns alcaldes del Baix Segura, del PP i de Ciutadans, iniciaran mobilitzacions per a demanar la modificació o la derogació del decret del plurilingüisme, que entrarà en vigor el setembre en batxillerat i secundària. Els representants públics opinen que aquesta normativa educativa “entra en conflicte amb l’Estatut i la Constitució” i no beneficia l’alumnat de comarques castellanoparlants, segons ha manifestat l’alcalde de Callosa de Segura, Manuel Martínez, en finalitzar la reunió que ha mantingut aquest matí amb els seus homòlegs a la biblioteca del municipi. 

Per aquesta raó, la primera de les accions reivindicatives que han acordat els alcaldes és la de donar suport a la manifestació que se celebrarà en gener a Oriola. Abans d’aquesta mobilització, iniciaran una sèrie de reunions amb les AMPA del Baix Segura per a acordar accions conjuntes. 

Mentrestant, i pel que fa a les iniciatives institucionals, l’Ajuntament de Callosa de Segura aprovarà una moció que traslladarà a la resta d’ajuntaments de la comarca per a demanar a la Generalitat la modificació del decret del plurilingüisme. Així mateix, els alcaldes que han assistit a l’encontre, emprendran una iniciativa legislativa popular, amb la recollida de firmes als seus municipis, per a demanar la modificació o la derogació del decret. 

Altres comarques disconformes

Manuel Martínez ha afirmat que el decret no afecta únicament l’alumnat del Baix Segura i ha mencionat que faran extensives les seues accions reivindicatives a localitats com Elda, Villena o unes altres de la comarca de la Plana d’Utiel Requena o la de l’Alt Palància. 

L’alcalde callosí ha declarat que el decret del plurilingüisme, més enllà d’augmentar la formació que s’imparteix en valencià, deixa altres aspectes en l’aire que tindran repercussions negatives, com ara la formació del professorat o la selectivitat. 

A l’encontre que havia convocat el primer edil de Callosa de Segura han assistit únicament alcaldes i regidors del PP i de Ciutadans. Manuel Martínez ha lamentat que no hi haja acudit cap representant socialista o de Compromís, donat que les converses mantingudes “pretenen donar veu a la societat civil del Baix Segura i donar suport als pares dels alumnes afectats”. 

En opinió de l’alcalde que ha abanderat aquest encontre, la reunió amb els seus homòlegs ha sigut molt positiva i s’ha basat a estudiar les maneres per a “reivindicar la llibertat d’elecció i les singularitats del Baix Segura”.

També et pot interessar

stats