L’Ajuntament de Moncofa tornarà a recórrer contra la partió maritimoterrestre

Costes ha denegat les seues al·legacions contra la llei que farà perdre al consistori la titularitat de 37.000 metres quadrats de terreny

Platja de Moncofa / À Punt NTC

La Direcció General de Costes ha desestimat les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Moncofa (Plana Baixa) i continua avant amb les delimitacions que poden fer perdre al consistori la titularitat de 37.000 metres quadrats de terreny. 

La zona en conflicte s'ubica a la part esquerra del riu Belcaire i l'avinguda del Mare Nostrum de Moncofa. Costes considera que aquests terrenys són ribera natural i estan greument erosionats. D'altra banda, l'Ajuntament acusa el Ministeri de no haver protegit la platja amb espigons, fet que, a causa de la construcció d’embassaments i ports, ha produït l’erosió de la platja. És un contenciós que va començar ara fa deu anys i que ha continuat paral·lel a la degradació de la costa. I, tot i la publicació de la llei de costes en el BOE, l'Ajuntament recorrerà en contra novament en els tribunals. 

Delimitació del domini públic maritimoterrestra de la platja de Moncofa
Delimitació del domini públic maritimoterrestra de la platja de Moncofa / À Punt NTC

D’altra banda, els grups ecologistes sí que veuen amb bons ulls la modificació en la línia de costes. El responsable de marjal d’Acció Ecologista Agró, Enric Amer, explica que fins ara la mar s’ha menjat 150 metres del que era la costa antiga, canviant tot el perfil de la costa. Ara la mar té molta força i està enviant la primera línia, inclosos els passejos marítims. 

Tot i les discrepàncies en les actuacions, el que ningú posa en dubte és l'acceleració en la regressió del litoral valencià.

També et pot interessar

stats