Ajudes de més de 450.000 euros per a una agricultura diferent

La Generalitat prioritzarà els productes de “quilòmetre zero”, els ecològics i els de qualitat diferenciada.

Cooperativa de producció de taronges, en una imatge d’arxiu
Cooperativa de producció de taronges, en una imatge d’arxiu / @GVAagroambient

La Conselleria d’Agricultura vol fer valdre els productes agroalimentaris de qualitat diferenciada i els de proximitat, i per a això ha posat en marxa una bateria d’ajudes de més de 450.000 euros.

La primera categoria integra aliments com els nispros de Callosa d’en Sarrià, el raïm de Vinalopó, el caqui de la Ribera de Xúquer o la carxofa de Benicarló, entre molts altres. Per a aquests s’injectarà un pressupost de més de 378.000 euros, destinats a universitats, centres d’investigació i organismes tecnològics públics. “Aquestes ajudes estan dirigides a estimular la investigació, el desenvolupament i la innovació”, ha publicat la Generalitat en un comunicat. D’altra banda, per a les subvencions de la promoció de productes de proximitat es destinaran vora 80.000 euros i podran rebre’ls municipis, mancomunitats i entitats locals a través de fires i mercats.

La Generalitat apunta que, a més, es donarà prioritat als productes de “quilòmetre zero”, els ecològics i els de qualitat diferenciada, així com aquells en els quals els productors formen part de sistemes participatius de garantia.

També et pot interessar

stats