Ajornen la declaració del nóvio d'Ayuso després que les acusacions hagen demanat investigar més delictes

PSOE i Más Madrid presentaren un escrit conjunt en el qual sol·licitaven l'ajornament en considerar que hi ha indicis que González Amador poguera haver comés més delictes

Alberto González Amador en una imatge d'arxiu
Alberto González Amador, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat de Madrid que investiga el presumpte frau fiscal comés per la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha ajornat la seua declaració i la d'altres quatre empresaris després que les acusacions populars hagen sol·licitat ampliar la investigació.

Després d'arribar a un acord, les acusacions que exerceixen el PSOE i Más Madrid han presentat un escrit a la titular del Jutjat d'Instrucció número 19 de Madrid, qui haurà d'estudiar-ho, motiu pel qual s'han suspés els interrogatoris.

Ara està previst que la jutgessa convoque una nova data per a prendre declaració als investigats, que estaven citats este dilluns als jutjats de Plaza Castilla de la capital.

No hi ha constància que la parella d'Ayuso, Alberto González Amador, s'haja presentat en seu judicial, cosa que sí que han fet els altres tres empresaris espanyols investigats en la causa.

La jutgessa ha pres la decisió després que les acusacions populars exercides pel PSOE i Más Madrid hagen presentat un escrit conjunt en el qual sol·licitaven ajornar de nou els interrogatoris —ja van ser citats el passat 20 de maig— en creure que hi ha indicis que poguera haver comés més delictes.

Segons ha argumentat la secretària d'organització del PSOE de Madrid, Marta Bernardo, el volum dels arxivaments de la causa, que els van ser entregats el passat 12 de juny, han fet impossible que pogueren analitzar-los al complet.

Ha afegit que el seu equip jurídic ha apreciat l'existència d'indicis per a poder considerar, almenys, la comissió del tipus agreujat dels delictes contra la hisenda pública "per la concurrència de l'existència d'una organització i la utilització de persones jurídiques o físiques interposades, algunes d'elles radicades a l'estranger, per a cometre els delictes".

També consideren que els delictes de frau fiscal i falsedat documental presumptament comesos per González Amador i els altres quatre investigats podrien afectar més elements comptables dels assenyalats inicialment, per la qual cosa la quantitat defraudada i els responsables dels fets podrien variar. Ara, es donarà trasllat d'este escrit a les parts, sobre el qual la jutgessa haurà de prendre una decisió.

També et pot interessar

stats