Ajornat el jui a Bárcenas sobre la caixa B del PP per l'hospitalització per Covid d'un acusat

El tribunal espera que un metge forense de l'Audiència Nacional examine l'acusat Cristóbal Páez, ingressat des de dijous.

El tribunal espera que un metge forense de l'Audiència Nacional examine l'acusat Cristóbal Páez, ingressat des de dijous.
El tribunal espera que un metge forense de l'Audiència Nacional examine l'acusat Cristóbal Páez, ingressat des de dijous.

El juí a Luis Bárcenas per la caixa B del PP ha sigut ajornat sine die. El tribunal que jutja l'extresorer del PP ha ajornat la represa de la vista oral a l'espera que un metge forense de l'Audiència Nacional examine aquesta setmana l'acusat Cristóbal Páez, que des del dijous es troba hospitalitzat amb covid, i es puga determinar una nova data.

Páez, exgerent del PP acusat al costat de l'extresorer Luis Bárcenas per la caixa B del partit, continua a l'Hospital Enfermera Isabel Zendal després d'ingressar dijous passat amb pneumònia, derivada de la Covid que va contraure dies abans que començara el juí a l'Audiència Nacional la setmana passada.

La sala atén així la petició de l'advocat de Páez, Gonzalo Martínez-Fresneda, i acorda en una interlocutòria suspendre la fase de presa de declaració dels acusats, en considerar que la presència de Páez és necessària per a la continuació del juí, que va començar la setmana passada amb les qüestions prèvies. Per a determinar la data de represa de la vista, la sala acorda reclamar un informe al metge forense i que “procedisca a examinar el senyor Páez i recaptar la informació mèdica necessària a fi d'exposar a aquest tribunal” quina és “la situació relativa a la salut d'aquest, la seua evolució i la previsió de curació, així com la possibilitat de comparéixer al juí sense risc per a la salut pública”.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz tracta d'aclarir en aquesta causa si les donacions a la caixa B del PP tenien com a finalitat concedir adjudicacions públiques o favors a través d'administracions governades pel partit. El jutge ha estat diversos mesos recopilant proves que afecten l'extresorer i que han sigut recaptades a diferents imputats en el cas Kitchen. Ho ha fet a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que considera que és “d'interés per a l'avanç i el desenvolupament de la instrucció” de la causa “disposar dels documents que el jutjat central d'instrucció número 6 haguera obtingut en el marc de la investigació que du a terme sobre la sostracció de documents a Luis Bárcenas i al seu entorn familiar”.

També et pot interessar

stats