Ajornades les compareixences a les Corts de Torró i Orengo per no poder notificar-los-ho

El president de la comissió, César Jiménez, ha criticat la falta de col·laboració dels partits per a facilitar-los el contacte.

Ajornades les compareixences a les Corts de Torró i Orengo per no poder notificar-los-ho.
Ajornades les compareixences a les Corts de Torró i Orengo per no poder notificar-los-ho.

Ajornades les compareixences a les Corts previstes per a aquest dimecres de l'exalcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, els exalcaldes de Gandia, Arturo Torró i José Manuel Orengo, i el gerent de l'empresa, Crespo Gomar. La comissió que investiga el finançament electoral del PSPV-PSOE i el Bloc el 2007 i 2008 ha pres aquesta decisió perquè només tenia confirmada la recepció d'una de les cinc notificacions enviades als compareixents, la d'Orengo.  

Segons el president de la comissió, César Jiménez, s'ha optat per posposar la cita davant del risc que només hi acudira un compareixent. Ha insistit que l'ajornament, que no la suspensió, s'ha decidit “per una qüestió pràctica”, ja que mantindre la convocatòria “no garantia que es poguera avançar en els treballs” d'aquest òrgan. 

Jiménez ha assenyalat que l'enviament de les notificacions ha coincidit amb les festes nadalenques, la qual cosa ha pogut dificultar-ne el lliurament, i ha precisat que la intenció és buscar una altra data en una de les setmanes en les quals ja hi ha fixades compareixences (hi ha noves cites per al 14, el 23 i el 28 de gener). 

El president de la comissió ha apuntat la dificultat que s'han trobat per conéixer el domicili actualitzat de les persones que calia citar i ha criticat la falta de col·laboració dels partits que mantenen contacte amb les persones citades per a facilitar-los el domicili. 

“Hi ha uns mecanismes deficients amb els compareixents perquè no hi ha un accés directe a la informació actualitzada de l'últim domicili”, ha lamentat. Segons explica, el contacte l’hauria de facilitar l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que és qui en té les dades. No obstant això, l'entitat al·lega motius de protecció de dades per a negar l'entrega de les adreces, un argument amb què Podem discrepa. 

En aquesta comissió hi ha hagut ja algunes absències de persones citades, com ara l'exalcaldessa de Dénia, Ana Kringe, l'exempleada de Crespo Gomar, Lucía Pascual, l'extreballador de Blauverd, Juan José Valentín, o l'exministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, qui va excusar la seua assistència.

També et pot interessar

stats