Aitana Mas demana al Síndic de Greuges moderar l'"alarmisme" del seu informe

La consellera d'Igualtat assegura que el seu departament "no ha negat" l'accés a les actes d'inspecció de centres de menors i de majors

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, aquest divendres
La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, aquest divendres / À Punt

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha afirmat aquest divendres que no comparteix el "to alarmista" del Síndic de Greuges, Ángel Luna, que en el seu últim informe ha qualificat l'Administració de "territori hostil" per a la ciutadania, i ha indicat que li agradaria que es moderara aquest tipus de discurs.

La consellera ha assegurat, a més, que el seu departament no ha negat al Síndic de Greuges l'accés a les actes d'inspecció de centres de menors i de majors, sinó que no poden enviar còpia de les actes i el que fan és facilitar, igual que als diputats autonòmics, l'accés físic en qualsevol seu del Consell.

Mas ha qüestionat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que el Síndic de Greuges considere que "té més dret que un diputat", que és el màxim representant del poble valencià a les Corts, a tindre accés a una còpia de les actes, que li han oferit consultar-les a la mateixa ciutat d'Alacant, on té la seu.

Aitana Mas ha assegurat que d'aquest tipus d'actes no es donen mai còpies, tampoc quan era consellera Mónica Oltra, mentre que sobre l'afirmació de Luna que amb el canvi de titular no s'ha anat "a millor" per aquesta qüestió de les actes, ha destacat que "queda lleig" que el Síndic done una opinió personal i no institucional.

A parer seu, el Síndic de Geuges hauria de tindre en compte l'evolució de les institucions, perquè en el cas de la conselleria que dirigeix s'ha passat de 14.096 queixes el 2016 a les 1.062 actuals, un descens de 13.000 queixes que mostra "la col·laboració i el treball ben fet" i fa difícil "parlar d'hostilitat" en aquest cas.

Ha manifestat que sempre es pot millorar, però s'han fet "esforços ingents" a la conselleria en l'àmbit de serveis socials i per a dignificar el sistema de la dependència, que amb l'arribada del govern del Botànic ha experimentat "canvis substancials" i una "trajectòria de millora".

La vicepresidenta ha afirmat que estan "oberts de manera positiva" a totes les recomanacions que els formule l'equivalent al Defensor del Poble valencià i que la d'Igualtat és la tercera conselleria que més col·labora amb aquesta institució, de la qual tenen en compte "més del 90%" de les qüestions que els planteja.

Aitana Mas ha considerat que la seua conselleria pot "traure pit" de la gestió, mentre que de l'informe general de Síndic de Greuges ha opinat que entre els "deures" per a un Botànic III pot figurar simplificar administrativament alguns procediments que són "molt complexos" per a la ciutadania.

També et pot interessar

stats