Àgueda Micó: "El PSPV ha tingut una actitud unilateral a l'hora de prendre decisions"

La coportaveu de Compromís creu que han establit criteris "economicistes" per damunt de la salut pel que fa a la pandèmia.

La corportaveu de Compromís, Àgueda Micó
La corportaveu de Compromís, Àgueda Micó / À Punt NTC

Tot i les discrepàncies generades al si del govern del Botànic, la coportaveu de Compromís i coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó, ha assegurat que les relacions no passen pel pitjor moment des que es va constituir al 2015.

Micó ha estat en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia on ha explicat que el fet que hi haja diferències d'opinió entre els diferents grups que constitueixen el pacte del Botànic no vol dir que el compromís amb la ciutadania no siga com el primer dia.

La coportaveu ha sigut molt crítica amb el PSPV i amb Ximo Puig, de qui ha explicat que, possiblement a causa de la pandèmia, el president de la Generalitat, ha pres decisions de manera unilateral, fet que no hauria de ser així per estar dins d'un govern de coalició en què cada mesura ha d'estar prèviament pactada. "Creiem que s'han posat damunt la taula criteris economicistes abans que criteris de salut", ha sentenciat.

Per a Micó, la solució passa per "un canvi d'actitud" del PSPV i per recuperar les sinergies generades en la primera legislatura perquè "la base del nostre govern és el respecte a la pluralitat".

La proposta de projecte de finançament, al 2021

La coportaveu de Compromís ha explicat que la proposta de recanvi de model de finançament ha d'estar damunt la taula en el primer trimestre de 2021. Micó creu que és un tema que s'ha de debatre molt, però el fet que comence a fer-se ja és un pas i que no pot anar més enllà dels primers mesos de l'any.

En aquest sentit, ha aprofitat per a remarcar que Compromís ha donat suport als pressupostos generals de l'Estat. "Ha suposat la millora de les inversions cap als valencians i valencianes" ha insistit. Per això, Micó ha afirmat que continuaran la reivindicació respecte del model de finançament, ja que "la presència de Compromís al Congrés millora la capacitat econòmica financera de la ciutadania valenciana".

També et pot interessar

stats