Águeda Micó promet "valencianitzar la política estatal" i treballarà per a aconseguir les reivindicacions històriques

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València nega que el bipartidisme siga "vot útil" i acusa PP i Vox de generar odi en la societat

La candidata Àgueda Micó, en un acte de campanya
La candidata Àgueda Micó, en un acte de campanya / Eduardo Manzana (Europa Press)

Compromís-Sumar es presenta com l'única opció valencianista a Madrid i centrarà les seues polítiques a aconseguir que s'executen algunes de les reivindicacions històriques, amb la reforma del finançament autonòmic com la prioritat principal. La cap de llista al Congrés per la circumscripció de València, Àgueda Micó, ha promés "valencianitzar la política estatal" i ha fet una crida a la "mobilització de l'electorat d'esquerres que el 28M no va votar", perquè —ha dit— encara que "el bipartidisme està apel·lant moltíssim al vot útil, és una de les qüestions més greus que li han passat a la política espanyola".

Així s'ha pronunciat durant un desdejuni informatiu del Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània, celebrat a l'Hotel Las Arenas de València, on ha lamentat la "por" de molta gent a participar en llistes electorals i el fet que "el bipartidisme ha xuplat molt" de la cultura política de les majories absolutes, en detriment de la "cultura de la coalició". A parer seu, aquesta fórmula és "la millor manera de tindre contrapés en el poder".

"La majoria absoluta, tant en el govern estatal com en el govern autonòmic al qual ens ha portat ha sigut a la corrupció, perquè moltes vegades aquestes majories absolutes són corruptes", ha avisat, abans d'assenyalar que "cap partit polític té la capacitat de governar en majoria absoluta" i que, en cas de ser el bloc més votat, "el Partit Popular governarà amb Vox". En aquest sentit, ha acusat ambdós partits de generar odi en la societat i ha defensat el paper cohesionador de Compromís-Sumar per a tornar a un marc de convivència i millorar la "qualitat democràtica en el Congrés i el Senat". 

També et pot interessar

stats