Águeda Micó: “Si es mira en clau valenciana, el govern central té els vots de Compromís per a aprovar els pressupostos”

La coordinadora del Bloc pensa que Pedro Sánchez no hauria d’avançar les eleccions, encara que no s'aproven els comptes.

Águeda Micó en 'À Punt Notícies matí'
Águeda Micó en 'À Punt Notícies matí'

Que s’augmente la partida per a la gratuïtat de les escoles d’infantil, les ajudes a la taronja valenciana, que l’AP-7 siga gratuïta o que es millore el transport a l’àrea metropolitana de les ciutats. Són algunes de les demandes que planteja Compromís, per a les quals es demana un “finançament just”. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí Águeda Micó, coordinadora del Bloc i coportaveu de Compromís.

Unes demandes que, ha assenyalat, són “raonables” i que espera que accepte el govern de Pedro Sánchez. Al seu parer, el president de l'executiu central no hauria d’avançar les eleccions, fins i tot encara que no s’aproven els pressupostos generals de l’Estat. “Si fora ell tractaria de consolidar el meu projecte polític”, ha assegurat, i ha afegit que “si es mira en clau valenciana, el govern central té els vots de Compromís per a aprovar els pressupostos”.

Amb la mirada posada en la pròxima cita electoral del 26 de maig i pendents de les primàries que configuraran les llistes de Compromís, Águeda Micó ha assenyalat que els noms els haurà de decidir la ciutadania. Així mateix, davant la possibilitat d’uns comicis generals, Micó aposta per consolidar la marca. “Necessitàvem una veu valenciana a Madrid. Som útils i estem ben vistos en el conjunt d’Espanya”, ha assegurat.

De la mateixa manera, la coportaveu de Compromís ha indicat que el pacte entre Podem i Esquerra Unida “és una gran notícia”, ja que la unitat “ajuda a no perdre cap vot d’esquerra per a reeditar el pacte del Botànic. També creu que la manifestació a Madrid convocada pel PP, Ciutadans i Vox “va en contra de la política” i "contra la cohesió social i els drets fonamentals”, com ara la igualtat entre dones i homes.

També et pot interessar

stats