Aguado acusa Puig d’“antipatriòtic” per “posar traves a aprendre castellà”

El president de la Generalitat veu “lamentable” la “falta de respecte” que mostra a la pluralitat d’Espanya la dreta.

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, en una imatge d’arxiu
El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, en una imatge d’arxiu

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha contestat les afirmacions que el president Ximo Puig va fer dilluns passat en què acusava la comunitat madrilenya de fer dúmping fiscal i ser antipatriòtica. Respon que “antipatriòtic” és posar traves a aprendre castellà o pactar “amb qui no creu en la pàtria”, tal com “està fent Ximo Puig en la seua terra”.

Ximo Puig va participar dilluns en un desdejuni informatiu a Madrid organitzat per Fórum Nueva Economia. En el discurs que va fer-hi, va criticar la concentració de poder econòmic, polític i judicial a Madrid que tenia com a resultat un dúmping fiscal “antipatriòtic i perjudicial per a la resta de comunitats”. Aguado ha negat aquest dimecres totes aquestes denúncies.

El president de la Generalitat no ha tardat a contestar les acusacions del vicepresident madrileny: “La falta de respecte a la diversitat i pluralitat d’Espanya és lamentable en la dreta espanyola”, ha dit. A Aguado, l’anima que “vinga” a la Comunitat Valenciana “si té algun dubte” per a comprovar que “no es persegueix cap llengua”. “Es vol que tots els xiquets i xiquetes sàpiguen valencià, castellà i anglés quan acaben l’edat escolar”, ha afegit.

També et pot interessar

stats