Agramunt donarà explicacions davant el PP al Senat després d'anunciar que deixarà el Consell d'Europa

El senador valencià nega l'informe que l'ha fet abandonar la institució europea.

El senador valencià del Partit Popular Pedro Agramunt
El senador valencià del Partit Popular Pedro Agramunt / @pagramunt

El senador valencià Pedro Agramunt es reuneix aquest dimarts amb la direcció del Partit Popular al Senat per a donar explicacions sobre la seua decisió d'abandonar el Consell d'Europa. Agramunt ha explicat que dimitirà del seu càrrec en juny, a causa de la pressió que ha patit en els últims mesos arran de l'informe publicat per la mateixa institució europea, que determina que en va infringir "seriosament" el codi de conducta. "No vull perjudicar el PP", ha manifestat.

Està previst que en l'encontre s'aborden els detalls d'aquesta investigació i la sanció que li va interposar el Consell d'Europa. No obstant això, el senador està convençut que la direcció del seu partit en la cambra alta no li demanarà que renuncie a l'acta de senador. "Això solament ho fan els de Podemos i els de Compromís", ha assenyalat.

La renúncia del polític popular arriba després que el Consell d'Europa li imposara una sanció de 10 anys d'inhabilitació, fet que li impedeix exercir labors d'observador electoral o ser designat president o vicepresident d'una comissió o subcomissió de l'Assemblea del Consell d'Europa.

Aquestes penalitzacions es van fer efectives després de conéixer els detalls de la investigació interna de la institució en vista de les sospites de corrupció en l'activitat d'Agramunt, tant com a president de l'Assemblea Parlamentària, com en el paper d'observador electoral. L'informe conclou que, des de fa anys, el senador valencià havia actuat en connivència amb el govern de l'Azerbaidjan, un dels 27 països que forma part del Consell d'Europa, per a intercedir a favor seu a canvi de regals i suborns.

La renúncia d'Agramunt ha estat motivada, segons EFE, pel grup popular en el Senat, que li va demanar que abandonara el seu lloc a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa i el va convocar per a la reunió que tindrà lloc hui.

Mentrestant, el Grup Socialista en el Senat ha celebrat la dimissió de Pedro Agramunt, i ha reiterat que també ha d'abandonar el Senat. Per la seua banda, des de Podemos consideren provat que el senador està implicat en una "trama" i han criticat les seues declaracions.

També et pot interessar

stats