Els agents trobaren cartes d'extorsió dirigides a Camps i Zaplana a la caixa forta de Fenoll

Les defenses dels acusats en el macrojuí pel cas Brugal dubten de la validesa de les escoltes per transcripcions suposadament errònies o contradiccions.

Els agents han afirmat que trobaren còpies del pla general d'Alacant en en la caixa forta de Fenoll

Aquest dimecres s'ha celebrat a l'Audiència d'Alacant una nova sessió del juí sobre la presumpta trama de corrupció per la recollida del fem a Oriola, l'origen de l'anomenat cas Brugal. Hui han començat a declarar els agents de la UDEF de la Policia Nacional que van participar en els primers anys d'investigació, quan es van fer les punxades telefòniques. Segons han explicat, els escorcolls que van realitzar van permetre trobar la caixa forta de l'empresari Ángel Fenoll, principal acusat. Dins, hi van trobar 87 gravacions i cartes d’extorsió a polítics, com ara l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, o l'exministre Eduardo Zaplana, realitzades per a intentar aconseguir la contracta del fem d’Oriola.

Les escoltes al mòbil de l'empresari van confirmar les sospites dels agents. En la sessió d'aquesta vesprada, les defenses dels acusats han posat en dubte la validesa de les escoltes per transcripcions suposadament errònies o contradiccions del comissari. El tribunal va anul·lar-ne algunes perquè va considerar que vulneraven drets fonamentals. L'exalcaldessa d'Oriola, Mónica Lorente, per a qui demanen huit anys de presó, ha defensat la seua innocència en estar exclosa dels informes policials sobre les escoltes. 

Els testimonis policials també han confirmat que, a la caixa forta, hi havia còpies del pla general d'Alacant, fet que va originar una causa separada del cas Brugal. Les declaracions policials s'allargaran dues setmanes més.

El cas Brugal afecta diverses comarques del sud valencià i es va dividir en 17 peces separades, instruïdes per jutjats diferents. En el juí sobre la trama de corrupció en el fem d'Oriola hi ha 34 persones acusades. El principal és l’empresari Ángel Fenoll, que s’enfronta a quasi 38 anys de presó. 

També et pot interessar

stats