Adriana Lastra: "És el moment de fer un pas endavant"

La portaveu del Grup Socialista ha agraït a tots els polítics amb qui han pactat, sobretot Rufián i Iglesias.

Adriana Lastra: \"És el moment de fer un pas endavant\"
Adriana Lastra: "És el moment de fer un pas endavant"

Adriana Lastra, portaveu del Grup Socialista, ha tancat el debat d'investidura amb el seu discurs, que ha començat recordant el paper essencial de la política i la democràcia. "Estem ací en nom de tots els espanyols i tenim la responsabilitat de crear govern", ha afirmat. També ha criticat la negativa de la dreta perquè es forme govern des que es van celebrar les eleccions del 10 de novembre: "Ens hem trobat unes dretes que no accepten el resultat de les eleccions i que impedeixen sense que els importen els mitjans".

Lastra, que ha sigut la negociadora dels pactes d'investidura a què ha arribat el PSOE amb alguns partits, ha remarcat la importància del diàleg i els pactes per a formar govern. "La democràcia és escoltar i dialogar", ha explicat. I s'ha referit als resultats de les últimes eleccions: "els espanyols han votat diàleg".

Així mateix, ha mostrat la seua preocupació per les dretes "extremes, desmesurades i radicalitzades" que "només els importa la democràcia quan guanyen i estan disposades a tot quan perden". Així mateix, la portaveu socialista, ha advertit que "cap país es pot construir des de la confrontació i la paralització". "La democràcia s'obri pas i les dretes no podran impedir que es forme el govern que han escollit els ciutadans", ha expressat.

Lastra s’ha referit al conflicte territorial: "Volem una Espanya diversa, unida i cohesionada". Ha afegit que per a aconseguir-ho tenen com a instrument de treball el diàleg. I assegura que el pacte amb ERC serà positiu: "Hem fet el més difícil, l'èxit d'aquesta investidura serà la prova que podem entendre'ns".

En aquest punt, Lastra ha agraït "personalment" a altres partits polítics que han fet possible el pacte de govern amb responsabilitat i diàleg. S'ha detingut amb Rufián, a qui ha agraït "la valentia i el compromís" i també s'ha dirigit a Iglesias: "El PSOE és un soci lleial i sé que Podem també ho serà".

Lastra ha tingut unes dures paraules per a la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, a qui ha recriminat el "ridícul" que ha fet "encoratjant tamayazos", en haver instat ahir els diputats socialistes a votar en contra de la investidura de Sánchez. "En política hi ha alguna cosa pitjor que estar en l'oposició i és estar en la irrellevància".

Lastra també ha criticat els pactes del Partit Popular amb Vox i ha aclarit que l'auge de la ultradreta es deu al fet que Casado s'ha "tirat als seus braços" i els ha obert la porta d'entrada a les institucions governant amb ells en ajuntaments i comunitats. "El seu únic projecte és retornar Espanya al passat, el nostre és un govern per a continuar avançant", ha conclòs la portaveu socialista.

També et pot interessar

stats