Adrián Santos (Cs): “L’objectiu és revalidar els màxims regidors possibles per a ser la clau del govern”

El candidat a l'alcaldia d'Alacant defensa l’equilibri entre els barris, la inversió en el front litoral i la retenció del talent com a pilars bàsics del seu programa

Adrián Santos, candidat de Ciutadans a l'alcaldia d'Alacant, en l'entrevista que ha oferit aquest dijous en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

S’estrena com a aspirant a l’alcaldia d’Alacant, encara que ja sap el que és estar en el si del govern municipal, on ha gestionat la regidoria d’Urbanisme aquesta legislatura. Adrián Santos, cap de llista de Ciutadans, releva a l’actual vicealcaldessa, cap de cartell en les últimes municipals, amb l’aspiració de “revalidar els màxims regidors possibles per a ser la clau del govern d’Alacant”. Així ho ha admés davant els micròfons de Les notícies del matí, on ha intervingut aquest dijous.

Santos feia aquesta afirmació basant-se en els cinc regidors que va aconseguir la formació taronja en l’actual legislatura i que van donar el suport al PP perquè es conformara el govern municipal. Convençuts que poden arribar a ser, de nou, clau de govern, ha assegurat que les línies roges de Ciutadans per a tancar un pacte de govern és no tancar cap acord “ni amb Vox, ni amb Podem, ni amb Compromís”. “L’elecció entre PP o PSPV serà en funció del programa electoral. Aquell partit que siga capaç de complir el màxim percentatge del programa de Ciutadans serà el que governe amb Ciutadans”, exposava.

Quant al programa electoral de Ciutadans a Alacant, Adrián Santos assenyalava els tres pilars bàsics: “Buscar l’equilibri entre els barris, perquè tots tinguen els mateixos serveis, continuar invertint en el front litoral i la recerca i el manteniment del talent a Alacant a través de les àrees industrials i el districte digital”.

Aquesta legislatura hem impulsat més de 50 projectes urbanístics

Si repeteix com a regidor afirma que li agradaria tornar a estar al capdavant d’Urbanisme, encara que amb un canvi: amb la integració de les competències de trànsit i mobilitat perquè, com ha manifestat, és la millor manera d’impulsar el model de ciutat que vol la seua formació. Adrián Santos fa una anàlisi crítica de la legislatura que s’esgota, admet que han quedat per fer moltes coses, però al mateix temps remarca que la regidoria d’Urbanisme ha redactat “més de cinquanta projectes”. Apunta que, en molts casos, són projectes que no s’han visibilitzat encara, perquè hi ha una part “enrevessada” del tràmit. Ara bé, defensa que eren iniciatives necessàries per la paràlisi urbanística que havia viscut la ciutat en els últims anys i que, durant el seu mandat, ha deixat enllestits molts projectes, entre ells el Parc Central, aprovat dimecres, o els tràmits perquè en la pròxima legislatura puga haver-hi un nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). 

També et pot interessar

stats