Administradora fictícia d'una empresa pantalla per a cobrar la pensió

La dona de l'exsogre del "ionqui dels diners" defén el marit i justifica que nomenara la germana com a gestora d'una de les firmes investigades en l'adjudicació a dit del call center d'Imelsa

Les germanes Torregrosa, dona i cunyada de l'exsogre del ionqui dels diners, declaren davant l'atenta mirada de Mariano López (esquerra) i Alfonso Rus (dreta)
Les germanes Torregrosa, dona i cunyada de l'exsogre del "ionqui dels diners", declaren davant de l'atenta mirada de Mariano López (esquerra) i Alfonso Rus (dreta) / À Punt NTC

El marit la va abandonar amb quatre fills adolescents, als 63 anys, a dos de poder cobrar la pensió. Així que, quan es va obrir la possibilitat de situar-la com a administradora d'una empresa, la germana no va dubtar a ajudar-la. El problema és que la societat, Técnicas Legales Administrativas, era una presumpta empresa pantalla del seu home per a furtar diners de la Diputació de València.

Així han explicat les germanes Vicenta i María Concepción Torregrosa com la segona va acabar de presumpta administradora fictícia d'una societat de Mariano López, l'exsogre del "ionqui dels diners" i gerent de l'antiga Imelsa, Marcos Benavent, una maniobra que ha acabat arrossegant els quatre al banc dels acusats de la peça 'D' del cas Taula. En aquesta, s'investiga l'adjudicació a dit a López del call center de la corporació provincial. 

Hi ha dues societats de López implicades. Servimun, l'adjudicatària, i Técnicas Legales Administrativas (TLA), que Anticorrupció considera una empresa pantalla, sense activitat real, per a buidar les arques públiques a través d'encàrrecs falsos a la primera. El ministeri públic calcula que es furtaren 200.000 euros amb el sistema i eleva a 870.000 euros el perjuí total a la corporació provincial.

Confie plenament en el meu marit. Li vaig preguntar si era legal i em va dir que totalment

"Ocultar cap cosa? D'això res. El meu home ha sigut empresari tota la vida. No pensava que el fet de muntar la societat tenia com a finalitat una cosa il·lícita. Em va comentar el meu marit això d'administradora i confie plenament en ell. Li vaig preguntar si era legal i em va dir que totalment", ha declarat Vicenta Torregrosa. 

María Concepción ha ratificat la versió de la germana. "Quan vaig assumir l'administració de l'empresa tenia 63 anys i ho vaig fer per a cobrar la pensió. No vaig participar en la gestió de la mercantil ni sabia el que era la societat", ha explicat a preguntes del seu advocat, confirmant la versió que ja va donar durant la instrucció.

Les branques del call center esguiten tres exalcaldes

La declaració de les germanes Torregrosa ha posat juí a la primera sessió d'aquesta nova peça sobre Imelsa, la tercera que arriba a la vista oral. El juí es reprendrà dimarts que ve amb els testimonis de Mariano López i de l'expresident de la Diputació de València i del PP provincial Alfonso Rus, per a qui la fiscalia demana 13 anys i 8 anys respectivament. 

Però l'abast de la combinació de Servimun i TLA excedeix les fronteres d'aquesta peça. De la investigació n'ha derivat una separada, la 'K', que jutjarà tres exalcaldes valencians per contractar amb les empreses de López: Javier Beresaluce (PP) de Requena, i Santiago Arévalo (PP) i Óscar Martínez (PSPV), d'Énguera.

També et pot interessar

stats