Activistes climàtics llancen líquid roig a la porta principal del Congrés

És la segona vegada en menys d'un any que la façana de l'edifici és objecte d'una acció similar

Façana del Congrés tacada per la pintura roja
Façana del Congrés tacada per la pintura roja / Europa Press

Activistes climàtics han llançat aquest dijous un líquid roig sobre la façana de la Porta dels Lleons del Congrés fins que han sigut interceptats per la policia mentre cridaven "justícia climàtica, ja" i "ens governen criminals". Es tracta de la segona acció d'aquest tipus que duen a terme en aquest lloc en menys d'un any.

"Estem fartes que no es faça res", ha dit un dels activistes, que s'ha queixat que els governs segueixen sense actuar, malgrat els informes que parlen d'"emergència climàtica".

És la segona vegada en menys d'un any que la façana del Congrés és objecte d'una acció similar. En l'anterior ocasió, l'abril de 2021, activistes de Rebel·lió Científica van llançar una pintura roja biodegradable i ara estan pendents de judici.

Unides Podem va demanar que se'ls retirara l'acusació

En aquella ocasió el Congrés va xifrar en 3.000 euros els danys causats, informe en el qual se sustenta l'acció de la Fiscalia. No obstant això, Unides Podem, ERC, Bildu i Més País-Equo van exigir a la presidenta del Congrés la socialista Meritxell Batet, la retirada del que definien com una "falsa acusació".

Menys d'un any després, un altre grup d'activistes climàtics ha tractat de repetir l'acció, aquesta vegada esguitant menys la façana, però també coincidint amb la celebració de sessió plenària al Congrés.

També et pot interessar

stats