Podem acorda amb el govern central la modificació de la Llei d’estabilitat

Amb aquest canvi s’evitarà que el Senat vete els pressupostos generals que acorden la formació morada i el PSOE.

Pablo Echenique, secretari d’organització de Podem
Pablo Echenique, secretari d’organització de Podem

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, es van reunir per intentar acostar postures de cara a l’aprovació de la senda del dèficit i el sostre de despesa per a l’any 2019. D’aquest encontre va eixir un pacte per a modificar la Llei d’estabilitat pressupostària i llevar-li, al Senat, la capacitat de veto en aquestes qüestions.

Dins d'aquesta negociació també s’ha avançat en l’acord pel que fa a l’eliminació del copagament farmacèutic i l’actualització de les pensions a l’IPC (l'índex de preus al consum). Echenique ha assenyalat que encara “queden moltes mesures per detallar”, com ara les relacionades amb la llei de dependència, educació, sanitat i la sostenibilitat del sistema públic de pensions.

Les reaccions d’altres formacions polítiques sobre aquest acord no s’han fet esperar: el PP acusa el govern de deixar que governe Podem, mentre que Ciutadans ha qualificat l'acord de “trampa legal d’un govern que no té suficients suports”.

També et pot interessar

stats