Acord entre PSPV, Compromís i Podem per als pressupostos 2019

Ximo Puig, Mónica Oltra i Antonio Estañ signaran aquesta vesprada el pacte

El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el síndic de Podem a les Corts, Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el síndic de Podem a les Corts, Antonio Estañ, en una imatge d'arxiu.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el síndic de Podem a les Corts, Antonio Estañ, signaran aquesta vesprada l'acord sobre els pressupostos autonòmics per al 2019. Així es desprén de la convocatòria enviada als mitjans i en la qual s'explica que es produirà l'acte de signatura de l'acord. 

D’aquesta manera, les tres formacions avalen per primera vegada els comptes per al pròxim exercici, els últims de la legislatura. L'acord es fa públic un dia abans que es presente i es lliure a les Corts. Amb l'entesa, els pressupostos avancen en la tramitació parlamentària. A partir del 2 de novembre estan previstes les compareixences dels membres del Consell a les Corts per a explicar les principals línies estratègiques de cada departament. Segons el calendari previst, es preveu que l'aprovació definitiva dels comptes siga el 21 de desembre. 

Els representants de Podem han mantingut les últimes setmanes algunes reunions amb les conselleries. Així mateix, també s'han produït trobades entre representants de les tres formacions del Botànic per a tractar aquesta qüestió.

En l’última sessió de control a les Corts, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va garantir a Podem que els pressupostos de la Generalitat per al 2019 donarien una "bona resposta" a les seues prioritats.

De fet, la comissió de seguiment del pacte es va reunir el 22 d'octubre i tant el PSPV com Compromís i Podem van mostrar “predisposició” a aconseguir un acord que finalment s'ha materialitzat.

També et pot interessar

stats