Acord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias sobre els pressupostos del 2019

El document que han pactat el PSOE i Podem es donarà a conéixer aquest dijous.

Pablo Iglesias i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pablo Iglesias i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, van tancar a última hora de dimecres un principi d'acord per als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per a 2019 després d'una reunió a porta tancada al palau de la Moncloa de la qual no s'havia informat els mitjans de comunicació.

Els dos dirigents estan reunits aquest dijous des de les 8:30 h, també a La Moncloa, per a ultimar-hi els detalls, ja que els equips negociadors de PSOE i Podem encara continuen revisant el document pactat. El contingut d'aquest informe es donarà a conéixer en les pròximes hores.

L'acord s'ha tancat després de tres dies d'intensos contactes entre l'executiu central i la formació morada per a tractar de superar els entrebancs que impedien arribar a un pacte. En les últimes hores s'havia establit un flux de comunicació contínua entre la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique.

Un dels principals obstacles en les negociacions ha sigut la qüestió de l'habitatge. Montero va avançar aquest dimecres que els comptes públics de 2019 inclouran mesures "molt importants" relacionades amb l'accés a un habitatge digne i el lloguer.

El govern espanyol i Podem portaven des d'agost negociant els pressupostos per a l'any que ve i les dues parts preveien tindre enllestit l'acord global aquesta setmana, abans de fer arribar a la Comissió Europea les línies generals del pla pressupostari. S'havien fixat el 15 d’octubre com a data límit per a enviar aquest document.

També et pot interessar

stats