Acaba sense acord la novena reunió entre PSPV i Compromís a l'Ajuntament de València

Les comissions negociadores es reuniran de nou el pròxim dilluns.

VÍDEO | Acaba sense acord la novena reunió entre PSPV i Compromís a l\'Ajuntament de València

Aquest dijous al matí s'han tornat a reunir, per novena vegada, les comissions negociadores del PSPV i Compromís amb la intenció de renovar el Pacte de la Nau, l'acord de govern a l'Ajuntament de València. Les parts han informat que la reunió ha acabat sense acord i que es tornaran a reunir el pròxim dilluns. La creació d'una vicealcaldia  per a Sandra Gómez com demanen els socialistes, és el gran entrebanc en la negociació.

Els socialistes volen reeditar un model similar al pacte del Botànic en l'Ajuntament de València "compartint les decisions la junta de govern al 50% i treballant en equilibri", segons ha explicat Carlos Vila, secretari general de l'executiva comarcal del PSPV

La proposta d'organització dels socialistes està formada per una alcaldia, una vicealcaldia i deu tinents d'alcalde. A més, també proposen ara una presidència fixa en el plenari amb una persona designada per Compromís.

Des de Compromís, el portaveu en la negociació, Amadeu Mezquida, destaca que el principal entrebanc és el plantejament del model i la figura de la vicealcaldia. "Nosaltres apostem per un model de coalició amb més coordinació dins de l'ajuntament", ha dit.

Les negociacions continuaran dilluns i cadascú portarà una proposta de model de funcionament per a l'Ajuntament de València.

Seguir el model del Botànic

L'executiva del PSPV-PSOE  va aprovar dimecres a la nit una una resolució en la qual reclamen un govern de coalició estable i progressista seguint el model del Botànic, i qualifiquen d'irresponsable un govern de Joan Ribó en solitari. 

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, no està disposat a canviar l'estructura del consistori i assenyala que l'estructura de l'Ajuntament no és la de la Generalitat. 

També et pot interessar

stats