Absolts els quatre membres d'Espanya 2000 dels delictes per l'escarni a Oltra

Se'ls acusava de delictes lleus d'amenaces, coaccions i falta de respecte a l'autoritat.

El president d'Espanya 2000 i els tres simpatitzans acusats, durant el juí
El president d'Espanya 2000 i els tres simpatitzans acusats, durant el juí

El jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Llíria ha absolt José Luis Roberto, president d'Espanya 2000, i els altres tres simpatitzants del partit ultradretà que van ser jutjats per l'escarni davant de la casa de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en octubre de 2017. 

En el juí, que es va celebrar el 23 de maig, se'ls acusava de delictes lleus d'amenaces, coaccions i falta de respecte a l'autoritat. El fiscal demanava per als quatre acusats una multa d’un màxim de 1.800 euros i una orde d’allunyament de sis mesos. Tots van reconéixer que es van concentrar davant de la vivenda de Mónica Oltra i el líder del partit d’ultradreta, José Luis Roberto, va declarar que aquesta concentració va ser de caràcter festiu i amb l’objectiu de defensar la unitat d’Espanya. 

Mónica Oltra, per la seua banda, va assegurar en el juí que es va sentir amenaçada per l’escarni i que va sentir por per ella i, sobretot, pels seus fills de 10 i 14 anys, que es trobaven a la vivenda en el moment de la concentració. 

També et pot interessar

stats