Abascal: "Vox mai farà costat a un govern que pose en risc la unitat nacional"

Abascal ha criticat durament el PSOE, Sánchez i “els comunistes bolivarians i separatistes” durant el debat.

Abascal: \"Vox mai farà costat a un govern que pose en risc la unitat nacional\"
Abascal: "Vox mai farà costat a un govern que pose en risc la unitat nacional"

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha elevat el to en la seua intervenció en el debat d'investidura. Ha començat el seu torn reclamant la detenció del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, a qui considera que està en "rebel·lia" després de la resolució de la JEC. Acte seguit ha refermat el vot negatiu i ha qualificat la investidura de “clandestina”. Vox mai farà costat a un govern que pose en risc la unitat nacional, l'orde constitucional, les llibertats dels espanyols i la prosperitat de la pàtria", ha afegit.

El líder de Vox ha desqualificat Sánchez acusant-lo de ser un "frau, un mentider, un estafador i un personatge sense escrúpols" per haver promés que no pactaria amb "populistes ni independentistes", referint-se a Podem i a Esquerra Republicana. Abascal també ha advertit Sánchez que portarà als tribunals "a aquells que traicionen la sobirania del poble espanyol".

El líder de Vox ha reivindicat el paper dels 52 diputats de Vox i dels seus votants com a dic de contenció contra el futur govern espanyol, que ha qualificat de "fraudulent i traïdor". A més, Abascal ha afegit que Vox farà una "oposició lleial al poble espanyol" i una oposició frontal al projecte "antiespanyol i anticonstitucional" que al seu parer representa el govern de coalició acordat pel PSOE i Unides Podem.

Abascal ha criticat durament el PSOE, Sánchez i “els comunistes bolivarians i separatistes” durant el debat. També ha fet un dur retret al diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, pel suport a la investidura i li ha demanat que repense el seu vot, com també ho ha fet amb diputats socialistes andalusos o extremenys del PSOE per l’acord amb Esquerra Republicana. El líder de Vox també ha acusat Pedro Sánchez de “tirar fem contra Vox” respecte a temes com la immigració o la violència masclista, quan segon Abascal “és el PSOE el responsable de les tragèdies al Mediterrani i de la violència sexual contra moltes dones”.

També et pot interessar

stats