Abascal transmet al rei que no votarà a favor de Pedro Sánchez

El líder de Vox s'estrena en la ronda de consultes d'investidura de president del govern espanyol.

El rei Felip VI rep Abascal
El rei Felip VI rep Abascal / Chema Moya (Efe)

"Ni el president Sánchez pot esperar el nostre suport per a una nova investidura, ni nosaltres creiem que hi ha possibilitat de rectificació de les seues polítiques perquè puga haver-hi un gest." Aquest és el 'no' de Vox a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Una postura que li ha transmés Santiago Abascal al rei Felip VI en la ronda de consultes

Segons ha afegit el líder de Vox, "no es pot aplicar un cordó sanitari al nostre partit i després esperar que s'assenten amb nosaltres a negociar o parlar de polítiques públiques". Per a Abascal, la cita d'aquest dijous era l'estrena en les rondes de consulta del cap de l'Estat per a la investidura d'un president del govern a Espanya, després que en les eleccions generals del 28 d'abril obtingueren, per primera vegada, representació en el Congrés amb 24 diputats.

Per tant, ha sigut també la primera ocasió en què aquesta força política i el seu president formen part de la ronda de consultes del cap de l'Estat amb els representants dels partits abans de proposar un candidat per a la investidura.

També et pot interessar

stats