Abascal insta el Tribunal de Comptes a "aclarir" si hi ha il·legalitats en Vox

El president del partit d'extrema dreta incideix que les donacions de l'exili iranià tenen a veure amb el suport que tenia de l'anterior president.

Abascal durant la seua intervenció en el desdejuni col·loqui organitzat pel Club Siglo XXI
Abascal durant la seua intervenció en el desdejuni col·loqui organitzat pel Club Siglo XXI / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El president de la formació d'extrema dreta Vox, Santiago Abascal, ha garantit aquest dilluns la legalitat del sistema de finançament del partit i ha dit que tots els seus fons han sigut auditats per una empresa i entregats al Tribunal de Comptes, que és el que haurà d'"aclarir" si hi ha alguna irregularitat.

Abascal ha respost així en ser preguntat per les donacions que l'exili iranià va entregar a Vox en 2014 i que, segons han dit diversos dirigents del partit, havien sigut auditades pel Tribunal de Comptes, fet que aquest òrgan ha desmentit.

Segons fonts del tribunal, no té per què auditar comptes d'una formació que en 2014 no tenia representació parlamentària. "Ho haurà d'aclarir el tribunal que té tots els nostres comptes, però nosaltres en tot cas no tenim fons iranians, hem rebut donacions de persones que poden ser estrangeres", ha contestat Abascal, que ha assegurat que el finançament de Vox és "absolutament legal".

Durant un desdejuni informatiu en el Club Siglo XXI de Madrid, ha afegit que estan "absolutament tranquils" sobre aquest tema i ha incidit que les donacions de 2014 tenen a veure amb el suport que l'anterior president de Vox, Aleix Vidal-Quadras, va donar a l'exili iranià. D'altra banda, Abascal ha destacat que Vox és una "gran labor de voluntariat" i, enfront dels qui pensen que poden estar ajudats per "foscos moviments", ha subratllat que els seus suports procedeixen d'espanyols "modestíssims". Les fonts de finançament del partit, ha expressat, es basen en les aportacions de les 27.000 afiliacions; donacions de persones físiques fins al màxim permés de 50.000 euros; i captacions puntuals de fons en xarxes socials.

També et pot interessar

stats