Abascal avisa que la governabilitat a Espanya no és responsabilitat de Vox

El líder de la formació assegura que votaran en contra de qualsevol executiu integrat pel PSOE.

El líder de Vox, Santiago Abascal, en la roda de premsa per a valorar els resultats electorals, acompanyat d'Iván Espinosa de los Monteros, Javier Ortega Smith i Rocío Monasterio
El líder de Vox, Santiago Abascal, en la roda de premsa per a valorar els resultats electorals, acompanyat d'Iván Espinosa de los Monteros, Javier Ortega Smith i Rocío Monasterio / Javier Lizón (Efe)

El president de Vox, Santiago Abascal, ha advertit aquest dilluns que la governabilitat no és responsabilitat de la formació perquè els espanyols els han votat per a fer oposició. En aquest sentit, ha assegurat que votaran en contra de qualsevol govern integrat pel PSOE.

"La responsabilitat de formar govern és d'uns altres, dels que han guanyat i dels que durant la campanya electoral van dir que estaven disposats a desbloquejar la situació", ha recalcat Abascal.

El gran beneficiat de la repetició electoral ha sigut Vox, que es col·loca com a tercera força al Congrés amb 52 diputats i dobla el resultat del 28 d'abril.

El líder de Vox ha precisat que no retrauran al PP i a Ciutadans que arriben a un acord amb el PSOE, ja que "comparteixen polítiques", però els ha demanat que ho facen amb celeritat perquè el país pateix una “emergència nacional” per la crisi política i social a Catalunya.

Tot i això, Abascal ha qualificat de "poc patriòtic" que els populars es puguen abstindre per a no deixar Vox com a únic partit d'oposició.

També et pot interessar

stats