Ábalos pronostica que l'estat d'alarma s'haurà de prorrogar

El ministre considera que els quinze dies previstos no seran suficients per a guanyar la batalla contra el coronavirus.

Imatge de televisió del ministre de Transports, José Luis Ábalos, durant la roda de premsa sobre el coronavirus aquest diumenge
Imatge de televisió del ministre de Transports, José Luis Ábalos, durant la roda de premsa sobre el coronavirus aquest diumenge / Efe

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, s'ha mostrat pessimista en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya i ha assegurat que probablement l'estat d'alarma aprovat dissabte s'haurà de prorrogar i durarà més dels quinze dies previstos inicialment.

Ábalos ha afirmat que no hi ha un calendari cert i que s'han de prendre mesures especialment dures per a frenar la propagació del virus i l'impacte que això provoca en la salut i en la vida. Segons el ministre valencià, si això no es fa així, la resta no tindrà cap efecte.

En les declaracions a la ràdio pública espanyola, Ábalos ha afirmat que l'adopció de mesures addicionals dependrà de l'eficàcia de les que ja s'apliquen. A més, ha demanat serietat i responsabilitat a banda de no frivolitzar per a aconseguir uns millors resultats.

En cas d'haver d'allargar l'estat d'alarma, el govern espanyol haurà de buscar les fórmules que ho permeten. La Constitució permet una pròrroga sempre que el Congrés l’autoritze.

També et pot interessar

stats