Ábalos informa en el Congrés sobre el conflicte entre el taxi i les VTC i les autopistes

El ministre de Foment compareix aquesta vesprada un mes després de la vaga de taxistes.

El ministre Ábalos, en una imatge d'arxiu
El ministre Ábalos, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, compareix aquest dijous al Congrés per a informar sobre les propostes del Govern davant el conflicte obert entre el sector del taxi i els vehicles de lloguer amb conductor que operen amb llicències VTC, com ara Uber o Cabify. També explicarà la decisió de l'executiu central de suprimir el peatge en les autopistes que finalitzen el seu termini de concessió.

La doble compareixença, que tindrà lloc a partir de les 16 hores, respon tant a una petició pròpia del mateix ministre com a la petició dels grups de l'oposició, concretament PP i Units Podem. Es produeix un mes després que Foment anunciara, enmig d'un clima de tensió marcat per la vaga de taxistes, que impulsaria un canvi legislatiu a principis de setembre perquè les regions que ho sol·liciten puguen assumir competències en VTC.

En la petició de compareixença, el PP li reclama a Ábalos que informe sobre les reunions que va mantindre amb el sector del taxi el passat mes de juliol i les mesures proposades per a acabar amb el conflicte.

Precisament, la intervenció d'aquesta vesprada coincideix amb el nou advertiment que han fet els taxistes aquesta setmana: avisen que reprendran les mobilitzacions si no es concreten les mesures anunciades en juliol.

Supressió de peatges en autopistes

Per la seua banda, Units Podem ha demanat al titular de Foment que explique la proposta del Govern central de suprimir els peatges de les autopistes que finalitzen el termini de concessió a partir d'aquest any i en el marc de la legislatura actual. La formació morada vol conéixer quins són els plans de l'executiu per a pagar el manteniment de les vies una vegada alçat el peatge, quan passen a ser gestionades per l'Estat. 

Es tracta de l'AP-1 Burgos-Armiñón, que venç el 30 de novembre, i dos trams de l'AP-7 entre Tarragona i Alacant i l'AP-4 Sevilla-Cadis, els contractes de les quals conclouen a la fi de 2019.

També et pot interessar

stats