Ábalos espera que Montero i Ribera troben fórmules per a parar la "pujada abusiva de l'electricitat"

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana admet que l'augment de les tarifes "alarma" el govern

José Luis Ábalos, ministre de  Transports, Mobilitat i Agenda Urbana
José Luis Ábalos, ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana / Eva Ercolanese / PSOE

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha confiat que les ministres d'Hisenda, María Jesús Montero, i de Transició Ecològica, Teresa Ribera, troben una solució "per a evitar aquestes pujades tan abusives de l'electricitat".

Així ho ha desitjat en la subdelegació del govern d'Alacant, després de signar un conveni amb els alcaldes d'Alacant (Luis Barcala) i Alcoi (Toni Francés) per al desenvolupament de l'Agenda Urbana 2030, i abans de presidir el canvi de nom de l'aeroport provincial (el cinqué d'Espanya en passatgers) amb la denominació de Miguel Hernández.

Ábalos ha admés que l'augment de les tarifes alarma el govern –un creixement que ha anat acompanyat d'un increment del benefici de les empreses elèctriques–, i ha dit que la vicepresidenta quarta i titular de Transició Ecològica ja va avançar algunes possibles mesures per a afrontar la situació.

"Ens enfrontem a una qüestió estructural", ha advertit el ministre abans de manifestar que "tant la ministra d'Hisenda com la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica estan abordant conjuntament, en reunions formals, aquesta qüestió de la fiscalitat".

També et pot interessar

stats