Ábalos confia que el Corredor Mediterrani Algesires-França estarà operatiu en 2021

El ministre de Foment ha lamentat que aquesta infraestructura ha estat "bastant temps" sense dotació.

José Luis Ábalos, en una foto d'arxiu
José Luis Ábalos, en una foto d'arxiu / Miguel Ángel Molina (Efe)

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat que l'eix ferroviari del corredor mediterrani "ja està en la fase final" i, per tant, confia que "en 2021 ja estiguen en servei les obres actuals per a instal·lar el tercer carril de l'amplària estàndard fins a la frontera francesa".

En la Gran Trobada pel Corredor Mediterrani que acull aquest dijous el Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona, Ábalos ha lamentat que aquesta infraestructura ha estat "bastant temps" sense dotació a causa de la crisi econòmica, la qual cosa va provocar que l'obra pública es ressentira.

Per això, ha posat en valor el paper de la classe empresarial i del conjunt de la societat a favor d'aquesta infraestructura de "dimensió nacional" que ajudarà a la cohesió social del conjunt del país.

Puig ho qualifica de "compromís ben important"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha qualificat l’anunci d’Ábalos de "compromís ben important".

Segons Puig, aquest anunci "atén a la realitat d'Espanya, que és diversa i plural i que evidentment ha d'estar concebuda lluny del centralisme".

"El centralisme no és intel·ligent i ha constituït un fre per a l'economia espanyola, i especialment per a l'economia del Mediterrani", ha afegit.

Per això mateix, ha demanat que els pròxims pressupostos generals de l'Estat "atenguen els interessos de tot el país" i acaben amb “la infrainversió en l'arc mediterrani”.

La trobada, organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), ha comptat amb la participació de més de 1.500 empresaris i representants de la societat civil de tot Espanya. L'objectiu és escenificar la importància i necessitat d'aquesta infraestructura, conscienciar el conjunt del país perquè s'implique en la seua reivindicació i aconseguir que les administracions es compromenten a executar-la.

També et pot interessar

stats