Ábalos compareix al Congrés pel conflicte entre taxistes i VTC

L'escalada del conflicte ha suposat l'atur indefinit del taxi i nombroses situacions de tensió.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, i la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, i la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá / Angel Diaz (Efe)

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, compareix aquest dijous al Congrés per a abordar la confrontació entre el sector del taxi i els VTC, que donen servei a plataformes com Uber i Cabify. 

Actualment es tramita com a projecte de llei el reial decret sobre VTC que el govern central va aprovar el setembre de 2018. Aquest text habilita les comunitats autònomes per a regular al sector dels vehicles de lloguer amb conductor i, al temps, obria la porta a la limitació per part dels ajuntaments d'aquest tipus de vehicles en els seus municipis.

Ábalos acudeix al Congrés coincidint amb l'enduriment de les protestes i la guerra oberta entre les dos vessants de transport urbà. En les últimes declaracions públiques del ministre sobre aquest assumpte, Ábalos s'ha mostrat disposat a intervenir en el conflicte com a mediador, si les parts així ho demanaven.

Els taxistes valencians demanen "valentia" a Ábalos

El sector dels taxistes a la Comunitat Valenciana ha demanat "valentia" al ministre de Foment, José Luis Ábalos, per a "prendre les mesures necessàries" que ajuden a la solució d'aquest conflicte. Així ho ha assenyalat, en declaracions a À Punt Notícies matí, Ismael Arráez, president de la Unió Gremial del Taxi a la Comunitat Valenciana. "El que ens agradaria és que deixe de ser un ministre covard, perquè és el que ha demostrat dividint un problema nacional i derivant-lo a les comunitats autònomes", ha dit.

Representants del sector dels taxistes de la Comunitat Valenciana es reuneixen hui a les Corts amb els grups parlamentaris de Podem i el Partit Popular per a acostar-los les seues demandes de mínims per a la regulació de les VTC: la precontractació mínima de 12 hores, que tinguen una base d'operacions, que no capten de clients al carrer i que no aparquen a les vies. Són les línies roges que marca aquest col·lectiu, que segons Arráez, espera que es complisquen. "No preveiem una altra situació", ha assegurat.

Així mateix, el president de la Unió Gremial del Taxi a la Comunitat Valenciana ha assenyalat que espera que en un termini màxim de 10 a 12 dies es puga produir una reunió a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que és la competent en matèria de transport, amb tots els agents implicats, de manera que es puga avançar en la resolució del conflicte.

També et pot interessar

stats