Ábalos, citat a declarar el 27 de juny en la comissió del Senat sobre el finançament dels partits

El PP cita també el secretari d'Organització de Ciutadans, José Manuel Villegas, perquè explique els comptes de la formació.

El secretari d'organització i ministre de Foment, José Luis Ábalos
El secretari d'organització i ministre de Foment, José Luis Ábalos / Europa Press

El grup popular del Senat ha citat per al dia 27 de juny el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el secretari d'Organització de Ciutadans, José Manuel Villegas, perquè donen explicacions dels comptes de les seues formacions en la comissió del Senat que investiga el finançament dels partits polítics.

Després del canvi de Govern, el PP ha fet un pas avant i ha cridat a declarar l'ara ministre de Foment socialista perquè considera que pot donar llum sobre el suposat finançament il·legal del PSPV-PSOE, federació socialista en la qual Ábalos va exercir com a subsecretari general entre 2000 i 2004. Posteriorment, en 2012 va arribar a la secretaria general del PSPV de la província de València, càrrec que va ocupar fins al 2017.

En el cas de Ciutadans, el PP reprén la investigació de les seues finances després d'haver escoltat en dues ocasions el responsable de comptes, Juan Carlos Cuadrado. Villegas està citat a declarar per a aclarir qüestions que, segons els populars, no va resoldre el seu tresorer. A més, després de negar en la comissió que tinguera assumptes judicials oberts a l'estranger, es va publicar en premsa que Cuadrado va tindre un litigi al Brasil a causa d'un deute empresarial.

També et pot interessar

stats