Ábalos aposta per coordinar connexions ferroviàries amb França i Portugal

El ministre de Foment insta la Comissió Europea a no deixar aquesta qüestió com a bilateral.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, insta la Comissió Europea a no deixar aquesta qüestió com a bilateral. EFE
El ministre de Foment, José Luis Ábalos, insta la Comissió Europea a no deixar aquesta qüestió com a bilateral. EFE / ZIPI

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha insistit hui en la necessitat que les connexions europees es materialitzen en el menor temps possible i d'una manera coordinada, especialment amb França i Portugal. Ábalos també ha instat la Comissió Europea a abordar directament la qüestió i a no tractar-la com a “bilateral”.

La Diputació de Castelló ha demanat aquest dimarts al govern espanyol un impuls al corredor del cantàbric-mediterrani, assegurant que seria una ferramenta efectiva contra el despoblament. Els partits amb representació en la corporació provincial insten el govern a fomentar el tram Sagunt-Terol-Saragossa i al fet que realitze les gestions necessàries perquè la Unió Europea i el Parlament Europeu incloguen el tram València-Saragossa en el mecanisme de finançament Connectar Europa que aprovaran en breu i en el qual inicialment va quedar exclòs. A més, que tinga en compte l'opinió dels pobles per on discórrega el traçat d'aquesta infraestructura, principalment la comarca de l'Alt Palància.

També et pot interessar

stats