Més de 90.000 persones dependents a la Comunitat Valenciana

Només en el mes de gener s’han registrat 2.016 sol·licituds de serveis o prestacions econòmiques en el sistema públic.

Dona en situació de dependència
Dona en situació de dependència

Més de 90.000 persones reben algun tipus de servei o prestació econòmica per tindre la condició de dependència, segons les dades que recull l’informe que elabora mensualment la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Només en el mes de gener es van registrar 2.016 sol·licituds noves, amb la qual cosa en el sistema d’atenció a la dependència hi ha 90.120 persones en total. Pel que fa a les valoracions, se n’han fet 2.865 al gener en tota la Comunitat Valenciana.

Les persones en situació de dependència de la Comunitat Valenciana incloses en el sistema reben atenció especialitzada a través de serveis residencials o de dia, o una prestació econòmica per a un cuidador de l’entorn familiar, tal com el sol·licitant i la família, i el treballador social acorden com a millor recurs per a la situació de la persona demandant.

Cal assenyalar que Comunitat Valenciana és l’autonomia que més beneficiaris ha incorporat al sistema de la dependència al 2019, amb un total de 13.888 nous casos. Per aquesta raó, una de les principals reivindicacions que ha manifestat el Consell al govern central és la dels fons per a finançar el 50% dels serveis i les prestacions per la dependència, com estableix la llei.

També et pot interessar

stats