9.450 agents vetlaran per uns comicis segurs este 9J a la Comunitat Valenciana

El dispositiu es mantindrà actiu fins a la fi completa de l'activitat electoral i, mentre no varie el nivell d'amenaça terrorista, continuarà activat el nivell 4 del Pla de Prevenció, Protecció i Resposta Antiterrorista

Un ampli dispositiu de seguretat vetlarà per el correcte desenvolupament de la jornada electoral
Un ampli dispositiu de seguretat vetlarà per el correcte desenvolupament de la jornada electoral / Moncloa

El dispositiu de seguretat que vetlarà este diumenge per un correcte desenvolupament de les eleccions al Parlament Europeu està integrat per un total de 95.438 membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. A la Comunitat Valenciana s’han desplegat un total de 9.450 agents, conformats per 3.019 de la Policia Nacional, 106 de la unitat adscrita a la Generalitat, 4.935 de la Guàrdia Civil i 1.390 policies locals. 

L'operatiu policial encarregat de donar seguretat i protecció a tot el procés electoral atribueix a este dispositiu policial, entre altres missions, adoptar les mesures de prevenció necessàries per a detectar qualsevol acció que pertorbe el desenvolupament normal dels comicis i la protecció d'actes i llocs relacionats amb el procés electoral, com les seus de partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d'electors que concorren als comicis o els col·legis electorals, durant la jornada de reflexió i al llarg de la jornada de votació, mitjançant dispositius de seguretat fixos o mòbils, entre altres missions.

El dispositiu policial es va posar en marxa el 15 de maig amb una fase prèvia amb l’inici de la campanya electoral. Divendres a la nit va entrar en vigor la fase crítica per a la protecció dels actes del final de campanya, la jornada de reflexió i la jornada de votació fins a tancar els 22.576 locals electorals que arreplegaran els vots dels electors.

Este dispositiu també donarà protecció a l'escrutini de les paperetes i al trasllat posterior de la documentació electoral, i es mantindrà actiu fins a la fi completa de l'activitat electoral. Durant estes fases, mentre no varie el nivell d'amenaça terrorista, continuarà activat el nivell 4 del Pla de Prevenció, Protecció i Resposta Antiterrorista.

També et pot interessar

stats