El 80% de la militància d’Iniciativa dona suport a una candidatura amb Sumar per a les europees

La formació de Yolanda Díaz té previst celebrar l’assemblea fundacional el 23 de març

EuropaPress 5640460 mesa nacional iniciativa compromis
Mesa nacional d'Iniciativa, en una foto d'arxiu / Europa Press

La militància d'Iniciativa —una de les tres potes que conformen la coalició Compromís, amb Més i Verds-Equo— ha acordat aquest dissabte, amb un suport del 80%, impulsar una candidatura “plural i àmplia” amb Sumar i altres partits ecosocialistes de la resta de l’Estat per a les pròximes eleccions europees, que se celebraran el pròxim 9 de juny.

L'objectiu de la candidatura és poder "recuperar la veu valenciana a Europa", segons han assenyalat fonts de la formació, que han precisat que el 80,32% de la militància s'ha pronunciat a favor del pacte amb la formació de Yolanda Díaz, el 16,06% en contra i hi ha hagut un 3,61% d'abstencions.

La consulta s'ha fet de manera telemàtica a la militància d'Iniciativa, formació que ha ajornat l'assemblea general que anava a celebrar aquest dissabte en senyal de condol i solidaritat amb les famílies afectades per l'incendi de Campanar que ha deixat deu víctimes mortals.

Sumar, que també havia previst celebrar aquest dissabte les primeres trobades obertes a València i Elx, prèvies a l’assemblea fundacional del partit del pròxim 23 de març, també ha decidit suspendre-les.

També et pot interessar

stats