42.000 aturats podran recuperar l'ajuda de 430 euros del PAE

El decret que aprovarà el govern central aquest divendres té un pressupost de 50 milions d'euros.

Magdalena Valerio en el congrés
Magdalena Valerio en el congrés / Efe

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el reial decret sobre regulació del Programa d'Activació per a l'Ocupació (PAE), amb un pressupost de 50 milions d'euros. L'objectiu és que un màxim de 42.000 aturats que tenien suspés el subsidi del programa, que va decaure el passat 30 d'abril, tinguen l'opció de recuperar el cobrament de l'ajuda de 430 euros al mes.

El ministeri de Treball estima que al voltant de 42.000 aturats que es beneficiaven del subsidi del PAE i havien trobat una ocupació no han pogut reprendre la prestació en sol·licitar-la una vegada que han tornat a una situació de desocupació i a complir els requisits.

Aquests potencials beneficiaris no han pogut accedir tampoc al subsidi extraordinari incorporat pel PP als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2018 després d'expirar el PAE i el Prepara. D'aquesta forma, els beneficiaris que van deixar de percebre l'ajuda podran tornar a cobrar-la pel temps que els faltava.

Igualment, el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà també un reial decret sobre modificació de dades de treballadors en la Seguretat Social i diversos acords per a la distribució d'ajudes per a programes socials per valor de 352 milions d'euros.

També et pot interessar

stats