Més de 400 militars retirats signen un manifest en què asseguren que la unitat d’Espanya està en perill

Els signants es desvinculen del polèmic xat privat que aquesta setmana demanava afusellar 26 milions d’espanyols.

Soldats de la Legió participen en una maniobra de simulació de fusells en els voltants del Campament de Ronda, Màlaga l'octubre de 2020
Soldats de la Legió participen en una maniobra de simulació de fusells en els voltants del Campament de Ronda, Màlaga l'octubre de 2020 / María José López /Europa Press

Ja són més de 400 els militars retirats que han signat un manifest en què adverteixen del “deteriorament de la democràcia” i en què afirmen que “la unitat d’Espanya està en perill”, segons ha informat la Cadena Ser.

El document l’encapçala el tinent general Emilio Pérez Alamán i l’han subscrit generals, oficials, legionaris i soldats, tots ells retirats del servei actiu.

Els signants del manifest afirmen la seua completa desvinculació amb el polèmic xat privat de militars que aquesta setmana demanaven afusellar 26 milions d’espanyols.

No obstant això, asseguren compartir “les mateixes inquietuds que els seus companys de la XIX Promoció de l’Exèrcit de l’Aire i de la XXII de l’Acadèmia Militar de l’Exèrcit de Terra, exposades en cadascuna de les cartes enviades al Parlament Europeu i al rei d’Espanya”, segons el text que ha publicat la Cadena Ser.

“Donada la seua minoria parlamentària per a formar govern, el PSOE va optar per la coalició amb els comunistes i el suport dels independentistes/colpistes catalans i proetarres bascos, amb què accepten els menyspreus a Espanya, les humiliacions als seus símbols, el menyspreu al rei i els atacs a la seua efígie”, pot llegir-se en el manifest que reprodueix aquest mitjà.

El militars afirmen també que tot i estar retirats, mantenen viu el jurament de “garantir la sobirania i la independència d’Espanya i defendre la seua integritat territorial i l’orde constitucional, entregant la vida si fora precís”.

També et pot interessar

stats