38 anys del colp d'Estat del 23F

Al llarg del cap de setmana À Punt Mèdia oferirà entrevistes inèdites amb periodistes i líders polítics valencians en aquelles hores decisives.

VÍDEO | 38 anys del colp d\'Estat del 23F

Aquest dissabte es compleixen 38 anys del colp d'Estat del 23F. Al llarg del cap de setmana À Punt Mèdia oferirà en la televisió, el web i les xarxes entrevistes inèdites amb periodistes i líders polítics valencians en aquelles hores decisives.

A les 18:23 h, el 23 de febrer de 1981, un grup de guàrdies civils, liderats pel tinent coronel Antonio Tejero van assaltar el Congrés dels Diputats. Una hora després el tinent general de l'Exèrcit de Terra, Milans del Bosch, va desplegar els tancs a la ciutat de València. 

Posteriorment, a la 01:14 h el rei Joan Carles I va comparéixer en la televisió per assegurar que no podia “tolerar de cap forma accions o actituds de persones que pretengueren interrompre per la força el procés democràtic de la Constitució”. 

La democràcia es va imposar, però el país estava lluny de la normalitat, i el 28 de febrer milers de persones ompliren la plaça de l'Ajuntament de València per a exigir llibertat. 

També et pot interessar

stats