266 alcaldes i alcaldesses de les comarques de València han arreplegat hui la vara de comandament

La majoria de les llistes més votades han obtingut l'alcaldia.

VÍDEO | 266 alcaldes i alcaldesses de les comarques de València han arreplegat hui la vara de comandament

266 alcaldes i alcaldesses de les comarques de València han arreplegat hui la vara de comandament. La majoria de les llistes més votades han obtingut l'alcaldia amb pactes. A Llíria, les negociacions han sigut complicades i no han acabat fins pocs minuts abans de la cerimònia de presa de possessió. El socialista Manolo Civera revalida l'alcaldia per als pròxims 2 anys, però haurà de compartir la resta de legislatura amb Joanma Miguel, candidat de Compromís-Muve.

Marta Trenzano, del PSPV, també ha revalidat l'alcaldia d'Algemesí amb els vots d’Esquerra Unida i de Compromís, encara que les negociacions entre les tres forces polítiques estan encara lluny d'aconseguir un govern estable.

A Torrent, el socialista Jesús Ros, candidat de la llista més votada, ha revalidat l'alcaldia. Serà la seua sexta legislatura al capdavant de l'Ajuntament en dos etapes diferents.

Matí d'absoluta tranquil·litat per a Juan Antonio Sagredo, a Paterna, que va obtindre majoria absoluta en les passades eleccions amb el macroprojecte Intu Mediterrani com a rerefons.

En general, les llistes més votades en cada població han aconseguit finalment l'alcaldia. Però no sempre ha sigut així. A Vilamarxant, Héctor Troyano, del PP, i amb només 23 anys, és l'alcalde més jove de la Comunitat Valenciana després de pactar amb Ciutadans. Serà només per 2 anys, ja que Xavier Jorge, líder de la formació taronja, acabarà la legislatura al capdavant de la corporació municipal.

També et pot interessar

stats