Més de 168.000 persones han accedit a l'atenció sanitària des que s’aprovà la seua universalització

En marxa des del 2015, va ser una de les primeres iniciatives del Botànic destinades a la recuperació de drets sanitaris

Una metgessa passa consulta a un centre de salut
Una metgessa passa consulta en un centre de salut / À Punt NTC

Un total de 168.047 persones han tingut accés a l'atenció sanitària integral a la Comunitat Valenciana des que el 16 de juliol del 2015 s'aprovara la universalització de l'atenció, ara fa set anys.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha afirmat que amb aquesta mesura “s'ha passat d'un model d'exclusió sanitària a un altre de respecte pels drets humans”.

Actualment, un total de 109.304 persones tenen la cobertura sanitària gràcies a aquesta iniciativa. A més, unes altres 49.838 han passat a formar part del Sistema Nacional de Salut, principalment en haver adquirit la nacionalitat espanyola, i 8.905 a altres modalitats de cobertura.

En aquest sentit, Mínguez ha destacat que el focus del servei està basat en els “principis de l’humanisme i els drets humans”, ja que “les malalties no entenen de fronteres ni de permisos de residència”.

El 90% de les tramitacions corresponen a persones extracomunitàries. Els països d'origen més freqüents són, per orde, Colòmbia, Ucraïna, el Marroc, Hondures, Veneçuela, Algèria i l'Argentina. Un 57% de les persones sol·licitants són dones i els grups d'edat més freqüents es troben entre els 19 i 39 anys.

També et pot interessar

stats